En tidligere, berømt beboer … Amdi Riis

Bestyrelsen har modtaget en mail som vi gerne vil viderebringe:

Vidste I, at komponisten Amdi Riis boede i Julius Blomsgade 45, 3 th. fra sin fødsel 27. januar 1911 til sin død i 1965? forældrene flyttede ind 1. november 1910, hvor huset sikkert var nyt?

Amdi Riis skrev et utal af revy- og filmmelodier, hvoraf en del blev schlagere. Jeg kan fx nævne ”I den gamle Pavillon”, ”Kammerat med solen”, ”En yndig lille fjer”, ”Øjnene er lyseblå” og mange andre, som I givetvis kan nynne med på. De er såmænd nok skrevet i jeres hus.

Jeg er i færd med at samle materiale om Amdi Riis med henblik på en udgivelse og forsøger derfor ad denne vej at finde mennesker, der har kendt ham eller hans forældre. Han flyttede aldrig hjemmefra, og hans mor (Marie Jønsson) boede stadig i lejligheden ved hans død i 1965. Hun døde først i 1981, 92 år gammel – jeg er ikke klar over, om hun evt. var flyttet forinden (fx på plejehjem).

Jeg håber, at I vil viderebringe denne efterlysning for mig. Måske er der ældre beboere i ejendommen, som kan huske noget?

Med venlig hilsen

Lise Gerd Pedersen

Kan du huske noget? Skriv gerne en kommentar eller send os en mail, og vi viderebringer kontakten til Lise.