Hvornår har du sidst luftet din radiator?

Vi fortsætter vores lille selv-hjælps videoer med en lille vejledning til hvordan du selv kan udlufte din radiator. Hvis du oplever at din radiator laver klukkende lyde, er det et tegn på at der er luft i den, og for at det varme vand bedre kan komme rundt, skal den udluftes. Luft stiger til vejrs, så det er typisk i radiatorerne øverst oppe, at der virkelig kan samle sig luft.

For at udlufte din radiator skal du bruge en udluftningsnøgle der passer til radiatoren og et stykke køkkenrulle. Har du ikke din udluftningsnøgle mere, kan du finde en i reolen i værkstedet under JBG 47.

SÅDAN GØR DU:

Sørg for først at løsne splitten.  Læs/se her hvordan.

Åben helt for radiatoren så det varme vand har gennegang.

Udluftningsnøglen sættes i metalskruen i modsatte side af termostaten. Hold køkkenrullen op imod, for når al luften er ude, vil der komme vand ud af radiatoren. Snavset vand. Drej nøglen forsigtigt mod uret, luk luften ud, og luk til når der også kommer vand ud. Din radiator er nu udluftet. Nedenfor ser du en video med fremgansmåden.

Lad radiatoren være helt skruet op og lad den stå en halv times tid.  Herefter skulle man gerne kunne mærke den samme temperatur i toppen af radiatoren, som man kan mærke på den stigestreng som føder radiatoren. Hvis temperaturen føles ens på radiator og stigestreng (lodret rør), så er der gennemgang i radiatorventilen.

Når man har gjort det, så luk helt ned for radiatoren. Efter en halv time skulle radiatoren gerne være kold i toppen. Hvis den er det, så lukker termostaten som den skal.