Forebyg vandskade – tjek dine vandfordelere for tæring

Takket være opmærksomhed fra Andreas og Cæcilie, er vi gjort opmærksom på at der kan være utætheder på vandfordelere i teknikskabet, dvs. der hvor vandet kommer ind i lejligheden før og efter målerne. Det er primært i de sammenlagte lejligheder i Julius Bloms Gade at det er vigtigt at tjekke for tæring.

På billedet nedenfor er der et eksempel en samling uden problemer til venstre og den der skal skiftes til højre.

Det skal du kigge efter:
Hvis der er hvide aftegninger på dem, der er boblet op (som ved fordeler 2), så skal de helt sikkert skiftes. Det er ofte varmtvandstilslutningerne, der ser sådan ud.

Se dette oplag om problematikken og hvad du skal være opmærksom på i vedhæftede opslag som er hængt op i Julius Bloms Gade 43 – stor tak for at gøre os opmærksom på problemet.

Har du vaskemaskine i vaskerum på bagtrappen?

Så kan du i samme ombæring tjekke om vandtilslutningen er lovlig, og ikke af den type der kan kunne sende beskidt vaskevand fra vaskemaskinen ud i det rene vand. Er du i tvivl, kan du rådføre dig med en VVS’er.

Cæcilie og Andreas oplevede desuden at der ikke var trukket nok/rigtig strøm ud til bagtrapperummet til at kunne køre både vaskemaskine og tørretumbler samtidig. Hvis der kommer for stort træk på tilslutningen bør relæet slå fra. Deres installation var ikke lovlig og måske det samme er tilfældet hos andre andelshavere. Er du i tvivl, kan du rådføre dig med en El-installatør.